Lån til huskøb

Har du kigget på nyt hus, og vil du gerne låne til købet? Få et overblik over dine lånemuligheder og se vores guide til boligkøb. Du kan også kontakte os, hvis du har spørgsmål til huslån eller andet i forbindelse med dit boligkøb.

Hvordan låner jeg til boligkøb?

Et lån til boligkøb består i de fleste tilfælde af en kombination af et realkreditlån, et banklån og en udbetaling du selv skal lægge.

Med et realkreditlån har du mulighed for at låne op til 80 pct. af værdien af en bolig. Den type lån kan derfor ikke dække hele boligens værdi. Hvis du kombinerer realkreditlånet med et banklån, kan banklånet dække op til yderligere 15 pct. af boligens værdi. Du vil derfor skulle lægge minimum 5 pct. i udbetaling. 

Infografik-lån-til-boligDu har naturligvis også mulighed for at betale mere end 5 pct. i udbetaling på dit boliglån og dermed tage et banklån på mindre end 15 pct. Banklånet er ofte dyrere end et realkreditlån.  

Med en kombination af de to typer lån vil et hus, der koster 2 mio. kr., kræve en udbetaling på 100.000 kr. – hvis du vælger kun at lægge 5 pct. i udbetaling på huset.   

Se dine muligheder for at låne til et hus

Realkreditlån

Find ud af hvilket realkreditlån, der passer til dine ønsker og din økonomi.

Læs om realkreditlån her

Banklån til bolig

Se hvilket banklån, der passer bedst til dit huskøb

Læs om banklån til bolig her

Hvor meget kan jeg købe bolig for?

Boligkøbsberegneren hjælper dig med at finde ud af, hvor meget du kan købe ny bolig for. Den kan justeres, så den passer til dig. Fx tager den højde for din husstands størrelse, dit ønskede rådighedsbeløb og mange andre faktorer i beregningen.

Beregn, hvor meget du kan købe bolig for

Hvad koster det at låne i friværdien?

Det er et spørgsmål, mange stiller, når de står overfor planer om en større investering eller renovering. Få her et hurtigt overslag på, hvor mange penge du har mulighed for at låne i din boligs friværdi.

Beregn, hvad det koster at låne i friværdien

Hvad koster det at låne til køb af bolig?

Hvad koster et lån til en ejerbolig? Brug vores boliglånsberegner og få et hurtigt overblik over, hvad det vil koste dig at låne til hus, ejerlejlighed eller sommerhus.

Beregn, hvad det koster at låne til en bolig

Få et gratis bevis på, hvor meget du kan købe bolig for

Lånebevis - Image - Resized

For at få en mere præcis beregning på, hvor meget du kan låne til et hus, kan du ansøge om et gratis og uforpligtende lånebevis hos os.

Læs mere og ansøg om et lånebevis

Overvejer du at købe bolig?

Prøv vores guide til boligkøb – både til dig, der ikke har prøvet at købe en bolig før, eller dig, der bare har brug for at få frisket din viden op. Vi giver dig overblik over processen mod et bedre hjem og gode råd undervejs.

Gode råd før dit første køb af hus

Mange drømmer om at købe ejerbolig, men hvordan griber man processen an, og kan et boligkøb lade sig gøre, hvis sparegrisen ikke er særligt tung? Vi giver gode råd til, hvordan du lykkes med processen.

”Vi anbefaler, at man har en tidshorisont på minimum 5 år, før man tænker ejerbolig, da der er mange omkostninger forbundet med både køb og salg. Mange boligkøbere forventer dog at bo i deres nye bolig i længere tid end det, og derfor er det vigtigt, at man forsøger at se ud i fremtiden, så alle ønsker og planer kommer ind i budgettet.”  - Chefanalytiker og boligøkonom i Nordea, Lise Nytoft Bergman.

Din økonomiske situation påvirker, hvor meget du kan låne til køb af hus. Om der er børn på vej eller du måske har udsigt til en forbedring af din indtægt kan påvirke, hvornår du skal slå til og købe nyt hus.

Derfor er der en række overvejelser, du bør gøre dig, inden du går i gang.

  • Du bør skabe et overblik over din månedlige indkomst, dit rådighedsbeløb efter faste udgifter og eksisterende gældsposter.
  • Du kan læse mere om at lægge budget og hente en budgetskabelon her.
  • Har du allerede forelsket dig et specifikt hus? Så anbefaler vi, at du går til 3. trin i vores guide til køb af hus. Her har vi samlet en tjekliste til de ting, du skal huske at undersøge, inden du skriver under.

Læs flere af Lise Nytofts gode råd i artiklen om, hvordan man forbereder sig til sit første boligkøb.Åbner i nyt vindue

Køberrådgivning - få råd og vejledning til dit huskøb

Bliv hjulpet trygt igennem dit boligkøb – lige fra at finde din drømmebolig, til at få styr på det økonomiske og juridiske. Læs mere om køberrådgivning, og hvordan vi kan hjælpe dig igennem vores samarbejdspartnere.