Huslån: Køb af ejerbolig

Har du kigget på nyt hus eller ejerbolig, og vil du gerne låne til købet? Få et overblik over dine lånemuligheder og en guide til dit fremtidige bolig. Du kan også kontakte os, hvis du har spørgsmål til huslån eller andet i forbindelse med dit boligkøb.

Hvordan låner jeg til boligkøb?

Et lån til boligkøb består i de fleste tilfælde af en kombination af et realkreditlån og et banklån.

Med et realkreditlån har du mulighed for at låne op til 80% af værdien af en bolig. Den type lån kan derfor ikke dække hele boligens værdi. Hvis du kombinerer realkreditlånet med et banklån, kan banklånet dække op til 15% yderligere af boligens værdi. Og du vil derfor ende med at skulle lægge minimum 5% i udbetaling. Du har også mulighed for at betale mere end 5% i udbetaling på dit boliglån og i denne sammenhæng tage et lavere banklån, der ofte også er det dyreste af de to lån.  

Med en kombination af de to typer lån vil et hus, der koster 2 mio. kr. som minimum forudsætte en udbetaling på 100.000 kr. – hvis du vælger at lægge 5% i udbetaling på huset.   

Se dine muligheder for at låne til et hus

Realkreditlån

Find ud af, hvilket realkreditlån der passer til dine ønsker og din økonomi.

Se vores realkreditlån

Banklån til bolig

Se hvilket banklån, der passer bedst til dit huskøb

Se vores banklån

Vigtige beslutninger i forbindelse med dit huslån

Når du skal låne til køb af hus, er der flere ting, der kan være vigtige at overveje. I forbindelse med lån til huskøb, skal du blandt andet beslutte: 

  1. Om du ønsker et huslån med fast eller variabel rente 
  2. Hvor lang tid du ønsker at afdrage på lånet 
  3. Om du ønsker mulighed for afdragsfrie perioder 

Hvad kan jeg købe bolig for?

Boligkøbsberegneren hjælper dig med at finde ud af, hvor meget du kan købe ny bolig for. Boligkøbsberegneren kan justeres, så den passer til dig. Fx tager den din husstands størrelse, dit ønskede rådighedsbeløb og mange andre faktorer i betragtning i beregningen.

Beregn, hvor meget du kan købe bolig for

Hvad koster det at låne i friværdien?

Det er et spørgsmål, mange stiller, når de står overfor planer om en større investering eller renovering. Få her et hurtigt overslag på, hvor mange penge du ville have mulighed for at låne i din boligs friværdi.

Beregn hvad det koster at låne i friværdien

Hvad koster det at låne til køb af bolig?

Hvad koster et lån til en ejerbolig? Brug vores boliglånsberegner og få et hurtigt overblik over, hvad det vil koste dig at låne til hus, ejerlejlighed eller sommerhus.

Beregn, hvad det koster at låne til en bolig

Start med at få et lånebevis til huskøb

For at få en mere præcis beregning på, hvor meget du kan låne til hus, kan du ansøge om et lånebevis hos os – helt gratis. Efter en gennemgang af dine indsendte oplysninger giver vi dig et kald, så vi kan tale om dine muligheder for at låne til et nyt hus. 

Ansøg om et lånebevis

Kitchen with great landscape view

Overvejer du at købe bolig?

Prøv vores guide til boligkøb - både til dig, der ikke har prøvet at købe en bolig før, eller dig, der bare har brug for at få frisket din viden op. Vi giver dig overblik over processen og gode råd undervejs.