Boligbudget - hvor meget kan jeg låne til et boligkøb?

Trin 1 i bolig-guiden. Bliv klogere på, hvordan du kan forberede dig på dit boligkøb og finansieringen af din nye bolig. Læs, hvordan du laver et budget og få et estimat på et muligt boligbudget med vores beregner til boligkøb.

De højere renter påvirker boligejere forskelligt. Det er især afhængigt af, om du har et lån med en fast eller variabel rente. Bliv opdateret på boligmarkedet lige nu

Et boligbudget der passer til din økonomi

Vi vil gerne sikre dig en god balance i økonomien. 

Derfor kigger vi gerne på din økonomi og hjælper dig med at lægge et boligbudget, der tager udgangspunkt i din økonomi og dine ønsker. 

Sammen finder vi ud af, hvor mange penge du har til rådighed i dit budget - både nu og her, men også med blik på, hvad du gerne vil have råd til i fremtiden.

Kom godt fra start med et budget

Et budget kan være nøglen til dit boligkøb. Når vi skal undersøge, hvor meget du kan låne for til et boligkøb, tager vi altid udgangspunkt i dit budget. 

Det giver både dig og os som bank et overblik over din økonomi og dit råderum. 

Du skal altid tage udgangspunkt i den økonomi, du har i dag, når du skal udregne dine økonomiske muligheder for et boligkøb. Også selvom du måske får en bonus på et tidspunkt eller regner med at stige i løn med tiden. 

Har du besluttet dig for at gå på pension om fx fem eller ti år, er det dog vigtigt at tage højde for det i dit budget.

Du lægger et budget ved at se på, hvor mange penge du bruger hver måned til mad, transport, forsikringer og andre nødvendigheder. 

Ofte kan du inddele dine udgifter i 4 poster for at skabe bedre overblik: 

Ups! Tillad Marketing cookies for at se indhold som dette fra Nordea

Lines with dots icon (slider) - 640x360

1. Faste udgifter

Det er fx udgifter til husleje, forsikring, a-kasse og lignende.

Wallet icon - 640x360

 2. Variable udgifter

Dækker dit forbrug udover de faste udgifter fx til mad, cafebesøg og lignende.

Calculator icon - 640x360 

 3Sæsonbetonede udgifter 

Dækker dine udgifter til fx sommerferie, julegaver og lignende.

  Home appliance icon (fridge) - 640x360

4. Uforudsete udgifter

Er blandt andet udgifter til ekstra el-regninger, tandlægeregninger og lignende. 

Vi har lavet et skema til dig, der måske aldrig har prøvet at lave et budget før. Prøv vores budgetskabelon (xlsx, 34 KB)Åbner i nyt vindue, hvor vi allerede har indtastet mange af de udgifter, der kan være i en husstand. 

Du kan også finde flere gode råd til at lægge et godt budget – se vores 5 trin til at komme i gang med et budget.

Spar op til dit boligkøb

Når du skal låne til køb af hus eller køb af ejerlejlighed, anbefaler vi, at du sparer op i god tid, inden du vil købe bolig. 

Uanset hvilken boligtype du har i tankerne, skal du i dag selv kunne lægge en udbetaling på minimum 5 pct. af boligens pris. 

Hvis din bolig fx koster 1 mio. kr., vil det sige, at du skal have sparet minimum 50.000 kr. op til udbetalingen. Der er også andre omkostninger forbundet med selve boligkøbet, så det er godt at have sat lidt til side til den dag, du skal på boligjagt. 

Se hvilke 10 nye vaner, der kan give dig en besparelse på 23.500 kr. pr. år.

Hvor meget kan jeg købe bolig for? 

Dit kommende boligbudget tager altid udgangspunkt i din økonomi. Derfor kan vi først med sikkerhed fortælle dig, hvor meget du kan låne til hus eller lejlighed, når vi har fået et godt kendskab til din økonomi. 

Hvis du gerne vil have et estimat på et boligbudget, kan du prøve vores boligkøbsberegner. Her indtaster du nogle oplysninger om din økonomi, og herefter kan du få et bud på, hvordan et muligt boligbudget kan se ud for dig. 

Kend dit eksakte boligbudget med et lånebevis

Der er rift om de gode boliger.

Du kan derfor have brug for hurtigt at kunne vise sælgeren af din drømmebolig, at du har råd til boligen, og at du kan handle hurtigt. 

Det kan du med et lånebevis. Et lånebevis betyder, at vi har gennemgået din økonomi og givet dig grønt lys til at købe bolig for op til et bestemt beløb. 

Lånebeviset giver dig derfor både overblik over dit økonomiske råderum, og det gør dig i stand til at handle hurtigt, når du finder den helt rigtige bolig. 

Med et lånebevis har du mulighed for at slå til med det samme, når du finder det hus eller den lejlighed, du gerne vil købe. Du kan ansøge om et lånebevis herunder.

Se hvad du kan købe bolig for

Få et gratis bevis på, hvor meget du kan købe bolig for

Med et lånebevis ved du præcis, hvor meget du er godkendt til at købe bolig for. Lånebeviset gør dig klar til at handle, når du finder den rigtige bolig. Det er gratis og uforpligtende at få.

Få dit bevis på, hvor meget du kan købe bolig for

Se dine muligheder for et lån til sommerhus

Her kan du lave en beregning for finansiering af sommerhus