Chat Åbner i nyt vindue Find os Åbner i nyt vindue

Renovering eller udskiftning af vinduer?

Tænker du på at udskifte dine vinduer, så er der nogle overvejelser, du skal gøre dig. Vi hjælper dig godt på vej, så du kan tage det næste skridt.

Ofte opstår behovet for nye vinduer, fordi de er blevet utætte eller er ved at være for gamle. Det kan også være, at du ønsker nogle nyere, pænere eller mere moderne vinduer af rent æstetiske årsager. Uanset årsagen, så betyder en udskiftning ofte, at man vælger nogle mere energirigtige vinduer for herefter at spare på varmeregningen. Der er dog også den mulighed at istandsætte vinduerne, hvis der ikke direkte er behov for nye.

Renovering eller udskiftning af vinduer

Det er ikke altid helt nemt selv at vurdere, om de nuværende vinduer skal udskiftes, eller om man kan nøjes med en renovering. Det kan derfor være en god ide at få en byggesagkyndig til at kigge på det og give en vurdering. Det kan være bekosteligt at udskifte vinduer, så det er værd at få tjekket.

Hvis det er nødvendigt at udskifte dine nuværende vinduer, så skal du være opmærksom på, om der er nogle regler i din kommune, der beskriver dine muligheder i forhold til vinduernes størrelse, materiale- og farvevalg. Disse informationer vil du typisk kunne finde i lokalplanen for dit område.

Spar på varmeregningen og få bedre indeklima

En god grund til at få tjekket om dine vinduer skal udskiftes er, at der kan være penge at spare på varmeregningen. Herudover kan dårlige vinduer skabe et dårligt indeklima. 

”I et helt almindeligt parcelhus forsvinder næsten en tredjedel af varmen ud gennem vinduerne, også selvom de er lukkede. Til gengæld finder kulde og træk ind” BetterHomeÅbner i nyt vindue

Hos BetterHome kan du få hjælp af deres håndværkspartner til at gennemgå din bolig for at se, hvor der kan energioptimeres. Du kan også starte med at tage et gratis energitjek.Åbner i nyt vindue Så får du en idé om, om der kan være et potentiale for energiforbedringer i din bolig

Hvad koster nye vinduer?

Hvad dine nye vinduer skal koste, kommer an på dine ønsker til materiale, evt brug af håndværkere, antallet af nye vinduer osv. Det er dog værd at påpege, at der kan være en økonomisk gevinst på den lange bane,  da du sparer på varmeregningen, når du energirenoverer. 

”En udskiftning af dine vinduer og døre giver en besparelse på varmeregningen på 3-5.000 kr. om året, hvis du bor i et standardparcelhus, hvor der ikke er skiftet vinduer siden huset blev bygget.” BetterHome Åbner i nyt vindue

Husk også at tjekke, om du kan få tilskud og/eller fradrag, når du energirenoverer din bolig.

Læs mere om tilskud og fradrag på energistyrelsens hjemmeside.Åbner i nyt vindue

Finansiering 

Uanset om du vælger at renovere dine vinduer, eller helt udskifter dem, så kan vi hjælpe med finansieringen.  

Dine planer og din økonomi afgør, hvad der er den bedste finansiering for dig. Inden vi kan tilbyde dig et lån har vi brug for at vide lidt mere om dig og din økonomi. Det er din tryghed for, at vi kun låner dig penge, hvis din økonomi kan bære det. Det er derfor en betingelse, at du kan blive kreditgodkendt.

Online Privatlån

Et Online Privatlån er til dig, der skal bruge en mindre sum penge, typisk til et bestemt behov. Du kan ansøge om at låne op til 100.000 kr. med en løbetid på op til 8 år.

Læs mere

Forbrugslån

Et forbrugslån er et større lån med op til 10 års løbetid. Du kan oftest have pengene i løbet af et par dage

Læs mere

Kassekredit

En fleksibel løsning, hvor du selv bestemmer, hvornår og hvor meget du ønsker at bruge af kreditten. Og du betaler kun renter af det beløb, du bruger.

Læs mere

Friværdi i boligen?

Renten er lav, og du bør måske undersøge mulighederne, for at udnytte friværdien og låne i boligen

Læs mere