Kom godt fra start med dit nybyggeri

Du har mulighed for at få uforpligtende rådgivning af vores boligrådgivere, hvis du går med tanker om et projektsalg eller nybyggeri. 

Vi har boligrådgivere der er specialiseret inden for netop byggeri. Derfor kan vi hjælpe dig godt fra start med dine boligdrømme og hjælpe dig med at få et overblik over din økonomi og de omkostninger, der følger med finansieringen af din nye bolig – uanset om du bygger selv, eller du køber et projektsalg. 

Tag os med på råd allerede fra de indledende tanker og drømme, så kan vi hjælpe dig med at få den bedste start. 

Lån til nybyggeri - hvad har du råd til?

Det er vigtigt, at du har et indblik i, hvor meget din økonomi kan bære at betale af til et byggeprojekt – dvs. hvor meget din bolig må koste. 

Særligt ved nybyggeri er der mange omkostninger at tage højde for, og det kan ofte blive dyrere end forventet.

Vi kan hjælpe dig med at skabe et overblik over din økonomi, og finde en finansieringsløsning, der tager højde for dine behov nu og fremover.  

Få en økonomisk ramme til dit byggeprojekt

Inden du går i gang med dit byggeprojekt, anbefaler vi, at du søger rådgivning hos os. Vi hjælper dig igennem hele den økonomiske del af processen, så du kan koncentrere dig om selve byggeprojektet.

Vi tager udgangspunkt i din nuværende økonomiske situation og finder sammen den økonomiske ramme for byggeprojektet.

Hvis du overvejer at bygge om, til eller nyt så tag en snak med os

Vi hjælper dig med at sætte rammerne og komme godt i mål med dit byggeri

Book møde om bolig

Skal din næste bolig være et projektkøb også kaldet et projektsalg?

Hvis du drømmer om at flytte ind i et nybygget hus, behøver det ikke at betyde, at du skal bygge nyt hus selv. 

Med et projektkøb, også kaldet et projektsalg, har du mulighed for at købe en bolig, allerede imens byggeriet står på. Fordelen ved at købe huset inden det står færdigt er, at du ofte får mulighed for at få indflydelse i fx rumfordeling og materialevalg i køkken og bad. 

Du får desuden alle fordelene ved at flytte ind i et nyt hus. Det er ofte langt mere energivenligt, det kræver minimal vedligeholdelse de første mange år, og nyere huse passer ofte til det moderne familieliv i indretningen. 

Et projektkøb foregår på samme måde, som et almindeligt boligkøb. Du skal betale 5 pct. i egenfinansiering til huset og kan finansiere resten af købet med et realkreditlån og et banklån.

Få økonomisk rådgivning hos Nordea

Når du skal bygge om, til eller nyt, kan vi give dig økonomisk rådgivning under hele forløbet. Vores Boligrådgivere er specialiseret og har stor erfaring med økonomisk rådgivning indenfor alle typer af byggeprojekter herunder nybyggeri og projektkøb/projektsalg.

Vi rådgiver dig om:

 • Hvor stor en boligudgift din økonomi kan bære
 • Hvordan boligen kan finansieres, når den er bygget færdig
 • Finansiering under byggeperioden
 • Udbetalinger til byggefirmaet i byggeperioden
 • Kurssikring af realkreditlån
 • Forsikring i og efter byggeperioden. 

Få udarbejdet en finansieringsplan

Hvis du skal bygge om, til eller nyt hus fra grunden, tilbyder Nordea at udarbejde en finansieringsplan, så har du et samlet overblik over, hvor meget byggeriet koster, og hvordan du får det betalt.

På udgiftssiden kan der fx være udgifter til: 

 • diverse attester
 • nedrivning af eksisterende hus
 • entreprisekontrakt
 • materialevalg/tilvalg
 • haveanlæg 
 • flytteomkostninger

På indtægtssiden får du overblik over, hvordan udgifterne finansieres, fx via: 

Læg et realistisk budget

Ud fra finansieringsplanen laver vi i samarbejde et budget, så du har overblik over de månedlige udgifter. Her tager vi højde for alle de udgifter, som byggeriet fører med sig, fx:

 • Forsikringspræmier
 • Transportudgifter
 • Daginstitutionssatser
 • El- og varmeudgifter
 • Skattesatser og rentefradrag
 • Rådgivere i forløbet

Uanset, om du købet et Færdighusprojekt – også kaldet et typehus – hos et byggefirma eller om du selv står for byggeriet, er der en række eksterne rådgivere, som er gode at have med under byggeprocessen. 

Få rådgivning af en advokat/jurist eller køberrådgiver

Din advokat/jurist vil få en større rolle i forbindelse med et byggeri end ved et almindeligt boligkøb.

Det er vores anbefaling at vælge en advokat med erfaring inden for byggeri for at få den mest optimale rådgivning.

Advokaten/juristen sørger for at gennemgå alle sagens dokumenter herunder entreprisekontrakt og garantier. Det sikrer dig, at der er taget stilling til alle væsentlige spørgsmål fx tidsplan for byggeriet, dagbøder og rateplan for betaling af byggeriet, så du ved, hvilke opgaver der skal være udført, før du betaler de enkelte rater. 

Nordea samarbejder med TestaViva,Åbner i nyt vindue der rådgiver dig fra start til slut om de nødvendige juridiske dokumenter, når det gælder byggeri. 

Få rådgivning hos en bygningssagkyndig

Få tilknyttet en bygningssagkyndig til dit byggeprojekt. Det kan fx være en bygningsingeniør, en arkitekt eller bygningskonstruktør, som er godkendt af Erhvervsstyrelsen til at foretage bygningsgennemgang.

Find et byggefirma

Byggefirmaet har ansvaret for hele byggeriet eller dele deraf – alt efter hvad du har aftalt. 

Byggefirmaet kommer med et forslag til entreprisekontrakt, som bl.a. indeholder en ratefordelingsplan som viser, hvornår de forskellige delbetalinger til firmaet skal falde.

Vælger du at få bygget et typehus, vil de have byggerådgivere og byggefirmaer tilknyttet, der sammensætter en plan for entreprisen sammen med dig – der passer til dit budget.

Læs mere om de forskellige byggefirmaer, der tilbyder typehuse på Boligas hjemmeside.

Ekstra rådgivere, hvis du selv står for byggeriet

Hvis du ikke vælger et typehus fra et byggefirma, men selv står for processen, skal du ud over advokaten, banken, den byggesagkyndige og et evt. byggefirma også kontakte kommunen, håndværkere og en arkitekt.

Kommunen

Du kan ikke komme i gang med byggeriet, før kommunen har godkendt dit byggeprojekt.

Du skal derfor søge kommunen om tilladelse til at bygge. Teknisk Forvaltning skal have en tegning af den ønskede bolig, en tegning over hvor på grunden boligen skal placeres samt en beskrivelse af dine udvalgte materialer.

Kommunen henholder sig til reglerne i bygningsreglementet, som bl.a. stiller krav til boligens isolering, vandforsyning og elektricitet. Desuden vurderer kommunen, om byggeriet overholder eventuel lokalplan for området og om der er eventuelle tinglyste servitutter på grunden. 

Håndværkere

Hvis du selv står for byggeriet, er det dig, der laver aftalerne med håndværkerne og styrer byggeriets forløb. 

Det kræver tid og overblik. Vær opmærksom på, at der er regler for, hvor mange tilbud du må hjemtage fra forskellige håndværkere.

Arkitekten

Udover at tegne huset kan arkitekten kan hjælpe dig med at styre dine håndværkere og indhente konkrete tilbud.

Find din nye bolig

Hos Nordea samarbejder vi med Boliga, Boligsiden og danbolig. Her har du mulighed for at søge efter din nye bolig, en mulig byggegrund eller et projektkøb. 

 • Byggegrunde
  Vil du bygge nyt hus selv, kan du søge efter byggegrunde i de områder, du er interesseret i at bo. Her har du mulighed for at finde grunde til både helårshuse og fritidshuse. Læs mere om byggegrunde hos Boliga.