Chat Åbner i nyt vindue Ring til os Åbner i nyt vindue Find os Åbner i nyt vindue

Få overblik over boligkøbet i seks trin

Få et overblik over boligkøbets faser og få svar på de mest almindelige spørgsmål man typisk har om boligkøb - hvad enten du er førstegangskøber, eller har prøvet at handle bolig før.

Sådan køber du en bolig

Skal du til at købe din første bolig? Eller har du brug for lige at få opfrisket, hvordan man køber bolig? Der kan komme mange spørgsmål i processen og det kan føles som et stort skridt – også anden eller tredje gang.

Med vores guide til boligkøb giver vi dig indblik i hvordan man køber en bolig – skridt for skridt. Her finder du information om hvor meget du kan købe for, hvad en salgsopstilling er og hvad du skal bruge en byggesagkyndig til. Der er fx forskel på at købe hus i forhold til at købe en lejlighed. Husk, at vi er med dig hele vejen, fra du overvejer en ny bolig til du står med nøglerne i hånden.

Trin 1. Hvad kan jeg købe bolig for?

Her får du gode råd om, hvordan du kortlægger din boligøkonomi. Så ved du, hvor mange penge du kan købe bolig for.

Læs mere

Trin 2. Hvordan finder jeg den rigtige bolig?

Få råd til, hvordan du vælger den rigtige bolig, samt en enkel guide til de vigtigste punkter i en salgsopstilling. Vi forklarer forskellen på ejerbolig, lejebolig og andelsbolig.

Læs mere

Trin 3. Hvad bør jeg afklare, inden jeg skriver under?

Her finder du en tjekliste, som er god at gå igennem, inden du endeligt underskriver. Vi forklarer, hvordan du forstår en købsaftale og guider dig til hvem, du kan få rådgivning af.

Læs mere

Trin 4. Hvordan finansierer jeg boligkøbet?

Boligkøbsaftalen er underskrevet og du skal vælge, hvordan du vil finansiere dit boligkøb. Der er flere måder at gøre det på, så her giver vi dig en kort introduktion til forskellige typer af lån.

Læs mere

Trin 5. Hvad sker der i forbindelse med selve boligkøbet?

Du har skrevet under, men hvordan får du dine lån, og hvordan får sælger sine penge? Hvilke dokumenter, er relevante, og hvad skal du selv huske at gøre i denne periode?

Læs mere

Trin 6. Hvad sker der, når jeg overtager boligen?

Se tjekliste over, hvad du skal gøre på overtagelsesdagen, og hvilke ting du skal huske at få styr på umiddelbart efter indflytning. Læs om, hvad der nu sker med dine lån, og hvordan du kan ændre dem, hvis det bliver aktuelt.

Læs mere

Oversigt over beregnere