Lån til nybyggeri – hvad har du råd til?

Går du med tanker om nybyggeri? Så start med at tage en uforpligtende snak med en af vores rådgivere. Det er vigtigt, at du får en realistisk økonomisk ramme til dit byggeprojekt – særligt ved nybyggeri er der mange omkostninger at tage højde for, og det kan ofte blive dyrere end forventet.

Vi kan hjælpe dig med at finde en finansieringsløsning, der er skræddersyet til din økonomi. På den måde får du en god start på processen med et grundigt overblik over din økonomi og de omkostninger, der følger med at bygge et nyt hus. 

Få en uforpligtende snak med en rådgiver her

Skal din næste bolig være et projektkøb?

Hvis du drømmer om at flytte ind i en nybygget bolig, findes der flere muligheder. Du kan enten selv købe en byggegrund og finde et byggefirma eller købe et projektkøb – også kaldet et projektsalg.

Ved et projektkøb køber du ofte boligen, inden den er bygget færdig. Fordelen er her, at du kan få indflydelse på fx rumfordeling og materialevalg. Du får også andre fordele ved at flytte ind i en helt ny bolig:

  • Den er energivenlig
  • Har minimal vedligeholdelse i de første mange år
  • Planløsningen er typisk meget funktionel og skabt til det moderne familieliv 
Få økonomisk rådgivning hos Nordea
Få udarbejdet en Finansieringsplan
Budget
Få rådgivning af eksterne rådgivere
Find et byggefirma

Få økonomisk rådgivning hos Nordea

Vores boligrådgivere har stor erfaring med økonomisk rådgivning inden for både nybyggeri, projektkøb samt om- og tilbygning. 

Du får klarhed om:

  • Hvor stor en boligudgift din økonomi kan bære
  • Finansiering under byggefasen
  • Hvordan den færdigbyggede bolig kan finansieres
  • Udbetalinger til byggefirmaet under byggefasen
  • Kurssikring af realkreditlån
  • Forsikring under og efter byggefasen

Få udarbejdet en finansieringsplan

Vi udarbejder en finansieringsplan, så har du et samlet overblik over, hvor meget byggeriet koster, og hvordan du får det betalt.

På udgiftssiden kan der fx være udgifter til: 

  • Diverse attester
  • Nedrivning af et eksisterende hus
  • Entreprisekontrakt
  • Materialevalg/tilvalg
  • Haveanlæg 
  • Flytteomkostninger
  • Rådgivere i byggeperioden

På indtægtssiden får du overblik over, hvordan udgifterne finansieres - fx via: 

Budget

Ud fra finansieringsplanen laver vi sammen et budget, så du har overblik over dine månedlige udgifter. Her tager vi højde for nye og ændrede udgifter til fx:

  • Forsikringspræmier
  • Realkredit- og boliglån
  • Transportudgifter
  • Daginstitutionssatser
  • El- og varmeudgifter
  • Boligskatter og rentefradrag

Få rådgivning af eksterne rådgivere

Uanset, om du køber et færdighusprojekt - også kaldet et typehus - hos et byggefirma, eller om du selv står for byggeriet, er der en række eksterne rådgivere, som er gode at have med under byggeprocessen.

Advokat/jurist 

Din advokat/jurist vil få en større rolle i forbindelse med et byggeri end ved et almindeligt boligkøb. Det er vores anbefaling at vælge en jurist med erfaring inden for byggeri for at få den mest optimale rådgivning. 

Advokaten/juristen sørger for at gennemgå alle sagens dokumenter herunder entreprisekontrakt og garantier. Det sikrer dig, at der er taget stilling til alle væsentlige spørgsmål - fx tidsplanen for byggeriet, dagbøder og rateplan for betaling af byggeriet, så du ved, hvilke opgaver der skal være udført, før du betaler de enkelte rater. 

I Nordea samarbejder vi med TestaViva, der kan rådgive dig fra start til slut om de nødvendige juridiske dokumenter, når det gælder byggeri. Se her, hvordan TestaViva kan hjælpe dig.

Bygningssagkyndig, arkitekt eller bygningskonstruktør

Få tilknyttet en bygningssagkyndig til dit byggeprojekt. Det kan fx være en bygningsingeniør, en arkitekt eller bygningskonstruktør, som er godkendt af Erhvervsstyrelsen til at foretage bygningsgennemgang.

Find et byggefirma

Byggefirmaet har ansvaret for hele byggeriet eller dele deraf – alt efter hvad du har aftalt. Byggefirmaet kommer med et forslag til entreprisekontrakt, som blandt andet indeholder en ratefordelingsplan som viser, hvornår de forskellige delbetalinger til firmaet skal falde.

Vælger du at få bygget et typehus, vil de have byggerådgivere og byggefirmaer tilknyttet, der sammensætter en plan for entreprisen sammen med dig – der passer til dit budget. Du kan læse mere om de forskellige byggefirmaer, der tilbyder typehuse på Boliga.dk.

Hvis du ikke vælger et typehus fra et byggefirma, men selv står for processen, skal du ud over advokaten/juristen, banken, den byggesagkyndige - og et evt. byggefirma - også kontakte kommunen, håndværkere og en arkitekt.

Står du selv for dit byggeri?

Hvis du ikke vælger et typehus fra et byggefirma, men selv står for processen, skal du ud over banken, advokaten/juristen, en byggesagkyndig også kontakte kommunen, håndværkere og en arkitekt. 

Kommunen

Du kan ikke komme i gang med byggeriet, før kommunen har godkendt dit byggeprojekt. 

Du skal derfor søge kommunen om tilladelse til at bygge. Din ansøgning om byggetilladelse skal sendes til kommunen med tegning af den ønskede bolig og en tegning over, hvor på grunden boligen skal placeres samt en beskrivelse af dine udvalgte materialer.

Kommunen henholder sig til reglerne i bygningsreglementet, som blandt andet stiller krav til boligens isolering, vandforsyning og elektricitet. Desuden vurderer kommunen, om byggeriet overholder eventuel lokalplan for området, og om der er eventuelle tinglyste servitutter på grunden. 

Håndværkere

Hvis du selv står for byggeriet, er det dig, der laver aftalerne med håndværkerne og styrer byggeriets forløb. 

Det kræver tid og overblik. Vær opmærksom på, at der er regler for, hvor mange tilbud, du må hjemtage fra forskellige håndværkere. Læs mere om reglerne for at hjemtage håndværkertilbud herÅbner i nyt vindue

Arkitekten

Udover at tegne huset kan arkitekten kan hjælpe dig med at styre dine håndværkere og indhente konkrete tilbud.

Find bolig, byggegrund eller projektkøb

Projektkøb 

Drømmer du om at flytte ind i en nybygget bolig, hvor du selv har mulighed for at sætte dit præg på materialer og planløsning?
   

Byggegrunde

Vil du bygge et nyt hus selv, kan du søge efter byggegrunde i de områder, hvor du gerne vil bo. Du kan både søge efter grunde til helårshuse og fritidshuse. 

Boliger

Find en bolig, der passer til dine behov. Her kan du finde alt fra en klassisk murermestervilla til en nybygget og moderne villa.

Skal du bygge nyt?

Vi hjælper dig med at sætte rammerne og komme trygt i mål med finansieringen af dit byggeprojekt.

Få et møde om dit byggeprojekt